7 de maig 2010

FUGINT DE LA PLUJA A CAZORLA.


Aquests dies de pluja i fred ,hem fugit a trobar una mica de bon temps cap a la zona de Cazorla a Jaén.Hem pogut fer tres rutes en b.t.t per uns paratges que ens han agradat molt.L'entorn del Parc Parc Natural de Cazorla, Segura i las Villas, es prestant a fer unes bones pedalades pels seus voltants

El primer dia varem arriba al Paraiso de Bujaraiza;aquest era el nom del hotel rural ;que estava enclavat amb ple cor del parc.Portaven bastants tracks per pòguer fer,i varem decidir que el primer seria el del naixement del riu Borosa. Des de el primer moment es una ruta molt espectacular, els passos per las gorges del riu penjats sobre unes fustes,es impressionat..!!

A mida que es va agafat alçada ,sempre al costat del riu,el terreny es complica ,i cal fer varis talls a peu ,però realment l'espectacle del seus salts i cascades,es una meravella de la natura.Varem trobar també alguna gent que feien la ruta a peu
i alguns ens miraven una mica estranyats.”Estem una mica bojos”,li vaig dir amb un senyor ,que ens va deixa passa, però ell va contestar “els boixos son els que es queden mirant Telecinco.!!!

El segon dia varem fer una ruta des de Pontones, sortim cap al naixement del riu Segura, i pujada fins el pic mes alt de la Serra de Banderillas, a dos mil metres.Las explicacions d'un pastor que varem trobar, i el nas d'en Jacint per trobar corriols ,ens varem portar a fer el tram d'ascensió a una de las parts més altes de la zona.A dalt de la muntanya ,varem poguer gaudi d'unes vistes precioses ,sobre l'embassament del Tranco ,i de molts altres pics .

Feia bastant fred allà dalt ,però per sort, varem poguer fer una mica de foc amb un refugi ,i ens varem escalfar tot menjant l'entrepà del dinar. Va ser una ruta amb alçada, en la que varem poguer veure molts de voltors volant per sobre nostre.Per en Jacint ,com a bon aventurer i muntanyenc,va ser un dels dies que més va gaudi de la ruta.En canvi,en Narcís al anar una mica tocat a la baixada,per efecte del “mal de altura”,no les tenia totes ,quan veia que es quedava enrere i els voltors se'l miraven des de sobre,esperant qui sap que..!!

El tercer dia varem fer una ruta des de Riopar, per la Comarca de La Sierra del Segura ,i també a veure l'espectacular naixement del riu Mundo.Aquest riu neix dins unes coves que tenen molts kilòmetres dins la muntanya i es precipita per un penya-segat, de mes de tres-cents metres d'alçada.

El començament de la ruta va ser una mica passat per aigua,més que res per mi; ja que al creuar un riu em baix mullar fins els ..dallonses .Va ser una ruta molt variada i divertida amb la que varem tenir molts corriols ,tant de pujada com de baixada,i també unes bones pujadotes, en las que no varen faltar les apretadas per arribar fins a dalt.

L'ultima part de la ruta va ser per anar veure el naixement del riu Mundo,i encara que ens va tocar pujar moltes escales em la bici a coll,l'espectacle que varem veure, va valgué la pena,per la seva bellesa.

La pluja i el malt temps ens han fet anar lluny per pedalar,però a valgut la pena ,i em aprofitat molt be aquest dies.Fins la propera..!!!
FOTOS AQUÍ

4 comentaris:

Txema ha dit...

Sembla molt guapo allò d'allà baix, quins paissatges...!! Les fotos molt maques!!!! Bona escapada Paco! Fins aviat! Cuida't!

tati ha dit...

Diu en Narcís que no vareu veure cap pastora. Moltes cabretes però cap pastora. Si és que com la del Costabona...

Moi Llenas ha dit...

Sou tots una colla de mari.....jejeje que pasa que no treballa dingu o que????? despres dingu entrena ehhh???

Ada Xinxó ha dit...

Quines fotos més guapes! Felicitats per les rutes cazorlenques!