23 de maig 2012

CAVALLS DE FERRO A MENORCA


Ja l'hem feta..!! El "Camí de Cavalls", que es com esta marcada aquesta ruta per tot el perímetre de l'illa de Menorca, es una ruta molt diferent de tot el que hem fet fins ara. Abans d'anar-hi, ja m'avien comentat que no era una ruta fàcil, i que els llocs al que s'arriba amb la bici son paradisíacs. Peró crec que s'han superat les expectatives que en Narcís i jo, teníem previstes.


Com diria l'Ubrique: "en dos palabras" IM-PRESIONANTE. En realitat el camí, es en el 90%, corriol bastant tècnic, la resta pista i algun tros d'asfalt. Es un camí de ronda que circumda tota l'illa i que et porta de cala en cala, a quina més maca. Quins colors d'aigua i sorra..!!!



Cala en Turqueta, Macarella, Macarelleta, Cala Galdana,...i moltes altres.
La ruta també et porta per l'interior de l'illa, i hem descobert unes valls amb cases de pagès i camps de fruiters, que mai m'hages pensat trobar a Menorca.


Alguna part del recorregut, també es veu forçat a sortejar urbanitzacions que s'han construït a sobre els penya segats vora mar .Peró, per sort, no s'han fet tans estralls urbanístics com en altres zones turístiques.La part Nord de l'illa te la sort de tenir una gran extensió de Parc Natural amb uns aiguamolls i unes platges verges que son increïbles.
Nosaltres hem tingut molta sort amb el temps, i quasi cada dia, acabada la ruta ens anàvem a banyar, amb "les parentes", a les cales més boniques.



No es un recorregut per gent amb un nivell mitja baix, o que no els i agradi els corriols en pedres. S'ha de caminar en alguns llocs, i mai es pot portar un ritme constant, degut al tipus de terreny i a tingué que obrí, en algunes zones, moltes portes de pas.
Peró si tot això no us es un impediment , jo vos aconselli que no vos deixeu perdre, sa ruta més maca de ses Illes...!!   Fins se propera..!!!

AQUÍ un altre crònica del meu company Narcís.