5 d’ag. 2010

ANEM A FER LA "PEDALES DE LEON"


Hem fet la Pedals de Foc,la de Lava,i la d'Occitània ; ara anem a pedalar cap els Picos de Europa,a la província de León.


La Pedals de León, és un itinerari d'uns 220 km i 6.000 metres de desnivell positiu acumulat.Seran 220 km de duríssim perfil i terreny exigent, que partint de la localitat de Cistierna, descriu un cercle al voltant de l'embassament de Riaño recorrent serres, colls, valls, pobles i ports Més del 70% del recorregut transcorre per pistes forestals o camins no asfaltats.Nosaltres la farem en 4 etapes per no anar massa apretats,i pogué gaudi una mica del paisatge i de la gastronomia de la zona.

L'inici del recorregut és al centre de la localitat de Cistierna. Des d'aquí pedalarem per la marge dreta del riu Esla en direcció sud fins a passar l'enclavament de "El Mercadillo", antiga hostatgeria de la ruta Vadiniense del Camí de Santiago. A partir d'aquest punt ja començarem en direcció nord travessant valls com els de Sabero, Reyero, Riosol, fins arribar a les Valls de Sajambre i Valdeón en ple cor dels Pics d'Europa.

Des de la Vall de Valdeón, punt més al nord del recorregut, prendrem direcció sud per arribar a la comarca de Tierra de la Reina, amb Portilla de la Reina com a punt de control. Des d'aquesta zona passarem, sense perdre de vista la cara nord del Espiguete, a Valverde de la Serra per a prendre en aquest punt el GR1 i dirigir a la Vall del Prioro. A partir d'aquí anirem travessant petites valls per vorejar la cara sud del massís de Peñacorada per finalitzar el recorregut a Cistierna.

Info. Pedales de León.

1 comentari:

Txema ha dit...

Que màquina!!! no pareu eh!!! cap aqui cap allà! jejeje. Ja ens explicaras que tal es la ruta! Pinta molt guapa! Fins aviat!