11 d’oct. 2012

EL CANIGÓ NO ES TAN LLUNY..!!



Aquesta setmana alguns components de la Colla del Dijous hem fet una sortida per celebra el dia de l'Hispanitat. I que millor que acostar-nos a una de les muntanyes que domina el nostre petit País, el Canigó (2.784 m.)
A quarts de sis del matí, he sortit de Cadaqués per trobar-me amb els companys de Torroella i l'Estartit.Ells també han matinat, i en total hem sigut cinc, els valents que hem enfilat cap a la Catalunya Nord, per començar l'aventura.

 Hem sortit en bicicleta des de el poblet de Clará que es troba a las faldes del massis. Des de allà cap amunt, uns 25 km. de anar-li fotent...!! En Narcís com sempre esta fet un "mulo", i ja des de las primeres rampes a ensenyat les seves cartes.

 Jo he procurat no perdre'l de vista, ja que aquest estiu ell a entrenat mol amb els "Pros", i jo en canvi he estat venent "cucurutxos". A més ell i en Santi, han fet el Camí de Sant Jaume, i han tornat intractables..!!.

 En Conrad,que també esta molt fort,no ha pogut portar la seva "29"nova,ja que la tenia en reparació, i amb la bici vella no anava gaire fi.En Jacint després de molts mesos de no tocar la bici, anava guardant forces per si de cas..!! I en Santi també s'anava reservant per fotre'ns el pal a l'ascensió a peu.

La vistes que es poden anar veien des de que es comença a pujar son de postal. A més hem tingut un dia amb una temperatura d'estiu i molt bona visibilitat. Al arribar al refugi hem deixat les bicis ben lligades, i hem continuat l'ultim tram de uns 5 km. a peu. Ja anàvem preparats amb unes sabatilles de caminar de recanvi que han fet més còmoda l'ascensió.

 En Santi a sortit amb un ritme infernal, ajudat pels pals de caminar que també a fet servir. Peró la pujada es molt llarga i costeruda i poc a poc tothom s'ha posat a lloc. Al final en Jacint, que es el més muntanyenc, s'ha imposat a fer el cim, seguit molt aprop per el de Cadaqués.

 La visió des de dalt del Canigó es "im-presionante"..!! Només cal veure les fotos..!!, i tot i això no fan justícia a tot el que es veu i se sent, quan ets allà dalt. Ens hem fet les fotos amb senyeres i estelades, i com que hem vist que pujava boira, hem decidit baixar ràpid cap a el refugi i dinar allà.

La baixada ha sigut molt rapida, i alguns l'han fet corren i tot..!! Després de dinar hem baixat amb la bici, per un altre pista, i al final em fet drecera per una trialera molt maca. Aquesta pista de baixada era espectacular amb alguns trams, i ens hem aturat bastant per admirar el paisatge i fer fotos.

Total que ens ha sortit una diada rodona, i molt ben aprofitada..!!! Fins la propera..!!.

1 comentari:

Narcís Nogué ha dit...

Paco felicitats per la presentació i la musica, la pell de gallina !!!
Ara vinc del Montgrí i el Montplà (la muntanya del costat) doncs ja he vist que estic molt endarrerit amb això de caminar, així que haig d'entrenar. No ho he fet per anar en contra de ningú, només me venia de gust pujar a veure les estelades. La propera setmana mes... Bassagoda pot ser