1 d’oct. 2011

JA HEM FET TOT L'EBRE..!!



 Ja hem arribat de fer la segona part de la Ruta del Ebre fins la desembocadura. Han estat uns dies de pedalar força, encara que el desnivell no era gaire important. El temps de ple estiu i molt calorós, a posat el punt de duresa més important a la ruta .

La 1ª etapa de Tudela – Saragossà ,era llarga de 113 km.el desnivell acum. + 446 metres. i – 471 metres.Molta pista de terra en bon estat i algun corriol, nivell fàcil, la dificultat a estat en els km. i l’estona de aguantar el cul sobre la burra.

La 2ª etapa Saragossà – Velilla de Ebro
Etapa de 72 km. per la Via Natural de los Sotos y Galachos. La primera part de la jornada de poca dificultat, pràcticament planer els primes 50 km. a partir de Gelsa, el terreny mes irregular amb els paisatges de fondo dels Monegros.

La 3ª. etapa de Velilla de Ebro a Caspe
Etapa de 81.90 km. amb alguns corriols de pujada fins a Alforque que en alguns trams eren rampes del 20%, hem baixat fins a Sátago i després corriol vora al riu. L'últim tram l´hem fet per carretera fins a Caspe.

 4ª. etapa  Caspe – Mequinensa
Etapa de 76.30 km. Amb un desnivell uns 800 mtrs. trams de pista i camins mes trencacames amb pujades i baixades. Hem tingut que improvisa alguns trams degut a unes obres que han tallat la pista vora el riu.

 5ª. etapa Mequinensa – Mora d’Ebre
Etapa de 70.30 km. 800 mtrs.  hem passat per Almatret per camins i corriols amb rampes i alguna trialera que a fet les delícies dels més cabretes..!! a Flix  hem creuat el riu amb el tradicional Pas de Barca , i hem passat per la central d’Ascó, desprès el corriol a peu pel Pas de l’Ase i el camí de la Sirga.

 6ª. i ultima Etapa Mora d’Ebre – Riumar
Etapa de quasi 100 km.  Desprès de Miravet, un dels llocs mes interessants de la ruta, hem optat per anar per carretera i així evitar el pas de Barrufemes . El tram final molt planer,  l'hem fet a traves de la Via verda del Baix Ebre fins a Tortosa. Hem tingut alguna sorpresa al creuar alguns del túnels que estava totalment fosc.  Després continuant per camins vora els canals, direcció Amposta – Deltebre i acabant a la urbanització de Riumar.

Com sempre, hem passat  molt bones estones tots els integrants de la ruta, i tot i que alguns han patit més del compte degut a la falta d'entrenament, sembla que tothom a fet els propòsits de posar-se en forma aquest hivern per la propera. Vingue nois..!!!, a entrenar s'ha dit, que l'any que bé hem de completar la Transandalus...!!
Fins la propera..!!

2 comentaris:

Narcís Nogué ha dit...

Molt bé nens, una altre al sac, felicitats.

Ada Xinxó ha dit...

Felcitats per la ruta Paco! que bé que us ho munteu! i quines fotos més xules i algunes de molt divertides! que veu tirar un company al canal? jejeje