13 de des. 2010

RUTA DELS TÚNELS/EL VIDEO



Avui amics hem aconseguit fer una ruta que molts havíem sentit a parlar però que no coneixem a ningú que l’hagués fet; que si tinc un amic que te un parent, que li havia dit, que si són tres que si són dos, que hi ha molta aigua, que si travessa el Puig Neulós, ......

Semblava una llegenda urbana, però és ben cert, i nosaltres en donem fe:
Els túnels hi són, però a costat molt i molt de trobar-los.
A les 9 del matí després d’un bon esmorzar sortíem d’Espolla cap al Parc Natural de l’Albera, en Santi en Paco i en Narcís.

Una hora de pista, i mig perduts trobem un francès de la Catalunya del Nord i ens barra el pas per les seves terres, resulta que tota la muntanya era d’ell, o això ens volia fer creure. Nosaltres ni cas, i trobem un corriol que després d’una hora pujant en bici trobem el famós Túnel.
No ens ho podem creure, realment existeixen..!!!, fotos, rialles, orgas... , i travessem el túnel, molt llarg, molt baix, molt estret, molt moll i sorpresa un paisatge espectacular de tota la costa d’Argelers i voltants.

Però el mes meravellós encara faltava per veure que eren els alzinars, les fagedes i rouredes de conte de fades durant dues hores mes per corriol i quasi tot a peu.
Molta tramuntana, moltes vaques en els prats, molta pedra, ...
Al final hem anat a parar molt a prop del Puig Neulós i pista cap al Castell de Recasens i Espolla.

Una ruta molt divertida, maca, llarga i dura però que tornarem a fer ben segur.
A dos quarts de quatre dinar a Ca la Manela i cap a casa molt satisfets d’un dia ben aprofitat i haver trobat aquest llegendari túnel de l’Albera.
En Santi li vol dedicar aquesta troballa en Carles Fabrelles, en Jacint i un amic d’un conegut d’un parent que deia que hi havia anat però resulta que no..........."

Cronica: Narcís Nogué
Video i fotos: Paco & Cadaqués.

4 comentaris:

tati ha dit...

El video espectacular. Ja ho repetirem. El nostre amic Narcís va baixar pel recte, sense fer curves. El problema és que es va deixar la bici al darrera. En Jacint 3/4 del mateix. Vaja parella a Llagostera !!!!Per aquest dijous buscant una de suau pel Narcís.

Anònim ha dit...

ei, que guapa al foto de la portada....amb quin programa ho has fet aixo?

Carles Fabrellas ha dit...

Felicitats per la descoberta, i sobretot per el magnífic document gràfic que heu fet. Molt bó !
Carles

Narcís Nogué ha dit...

Germans Sarquella, si voleu fer aquesta ruta haureu de pagar un dinar, el tunel i el paisatge be s'ho val, jajajaja