17 de juny 2010

TOT PREPARAT PEL 3 NACIONS

Info. Ajuntament de Puigcerdà.

La Ruta pirinenca de les Tres Nacions, és una de les proves cicloturistes més antigues d'Espanya amb la seva 30a edició. L'única que creua tres fronteres i la que puja el port asfaltat més alt dels Pirineus, el port d'Envalira de 2407 m. Tot això dóna a la "Ruta de les 3 Nacions" una personalitat única i unes característiques especials que augmenten el seu interès i dificulten la seva organització

A tots aquells que en passades edicions ja han participat, ja saben dels encants de la marxa. Qui encara no la coneix tindrà l'oportunitat de passar una gran jornada ciclista i gaudir d'uns paisatges i d'un ambient molt difícil de reunir per les especials característiques del recorregut.

El diumenge dia 21 de juny, a les 7.00 hores del matí a la plaça del campanar, de Puigcerdà, lloc de sortida i primer avituallament, amb xocolata i coca per a ciclistes i acompanyants.
A les 8.00 hores, control de sortida de la 30 ª Marxa Cicloturista "Ruta pirinenca de les Tres Nacions".

Es sortirà de Puigcerdà, capital de la Cerdanya, situada a 1.200 m d'alçada.
La Ruta de les 3 Nacions creua l'ampli vall seguint el curs del riu Segre i després de travessar dos túnels, arriba a la Seu d'Urgell (700 mts), un suau descens de 50 km. per després endinsar-nos al pas fronterer i entrar en terres andorranes.
Un cop a Andorra la Vella, avituallament sòlid i líquid, per ascendir al port d'Envalira (2407 m) amb un recorregut d'una longitud de 28 km. Si no plou, pedrega o bufa el vent de cara, és agradable parar en els diferents avituallaments que es troben al port, on s'agraeixen les begudes i les "clàssiques tallades de meló".

Coronat el port es comença el descens de 13 km. fins a la frontera francesa, Pas de la Casa, per enfrontar a la tatxa del Pimorent (1915 m), darrera dificultat.
En teoria queden 50 km. de descens fins a Bourg Madame, amb l'arribada a la vista, s'inicien els dos últims km. a costa per ascendir a la Vila de Puigcerdà completant el total del recorregut de 140 km.
------------------------------------------------------------------------
Per mi serà la primera vegada que participo en una marxa de carretera,i encara que m'agrada molt més la b.t.t ,ja tinc ganes de provar noves sensacions...!!! Anem amb altres companys mes veterans amb aquestes proves ,que espero que tinguin pietat de mi....je,je....o no..??

5 comentaris:

Txema ha dit...

Paco, espero que et vagi molt bé!!! conec gent que la va fer, i diuen que es molt guapa! Ja ens explicaras com t'ha anat! Fins aviat!

Xavi ha dit...

Estic amb en Txema Paco, espero que et vagi molt bé i que us faci bon temps que sempre és més agraït. Ja tinc ganes de llegir la crònica, és una altra de les curses/marxes de carretera que m'agradaria fer en un futur. Lo dicho, que vagi molt bé!!!

Anònim ha dit...

Que vagi molt be, Paco, pensa que el port d'en Valira posa a tothom al seu lloc, veterans o novells, la teorica baixada dels 50 km finals engaya, el normal és trobar vent de cares i ja no és tant faborable, tot el contrari, si es va just de forçes et pots ensfonsar encara mes.

Jo només l'he feta 16 vegades, aquest any 17, espero, segueixo considerant-me un aprenent.

Joan Coll Farró.

ANNA ha dit...

Be, Paco nomes queda un dia, pero ja sabem que aixo no et preocupa, tu estas preparat per aixo i mes.El mes important es descasar be i menjar millor.El primer recorda que es entrar el primer i anar a la dreta.Espero que disfruteu molt tots feu una bona pinya.

Moi Llenas ha dit...

Anims Paco!!!! de gran vull ser com tu jejeje