4 d’abr. 2010

CARA A CARA AMB EL DIABLE (TRACKS DEL DIABLE)

Ja l´hem fet...!!!, hem anat a trobar al Diable pels volta'ns de Torelló , i tot i que no l´hem vist,ens hem en-recordat d'ell alguna vegada. Han estat tres etapes intenses , dures i sobre tot amb amb un paisatge espectacular.
En realitat hem fet els 210 km. de la ruta,em 2 dies i mig ,ja que el tercer varem acabar a las 2 del migdia a Torelló.No esta gens malament per dos veterans de 25anys, (bueno, a cada pota ...).



Em fet la ruta amb el Sr.President del Club Ciclista Cadaqués,(Pepe ,pels amics), i tot i que estava
una mica acollonit al principi,crec a demostrat que no li te por al Diable ,encara que se li presenti em forma de Tracks infernals i trencacames.

Varem arribar a Torelló el Dimecres a la tarde , i ens varem trobar em la gent de B6 i en Jordi,el responsable d'aquesta aventura.De-seguida ens varem posar al corrent de tot el que necessitàvem per pogué comença la ruta el dia siguen.t .Per cert que varem llogar un altre gps per seguretat,i crec que es la millor opció per anar més tranquils ,ja que no es fa servir roadbook de ruta.



El Dijous varem començar a pedalar cap a les 9 del mati, i de-seguida varen arribar els primers corriols de la ruta.
Jo tenia moltes ganes de pedalar i em semblaven molt divertits , però el Presi.
es veu que no havia dormit gaire bé a la nit, pensant amb el Senyor de les banyes, i deia que per comença esperava algun tros de planer i pista per escalfar les cames. De totes formés al cap de poca estona, l'home ja anava calent..!!! vull dir de cames.



Varem passar per L'Esquirol ,Cantonigros i els corriols varen donar pas a les pistes, però clar sempre pujant i em las espectaculars vistes del Collsacabra al voltant nostre.

El primer control de pas a Tavertet (38 km.)el varem fer a bona hora, i varem decidir dinar a Rupit (48km.) Molta gent al poble ,i treballs per trobar lloc on menjar, però per sort a la Fonda Marçal varem poguer trobar taula i fer un bon dinar.



Després els treballs varen ser nostres , per tornar arrencar i fer camí.Peró no ens podiem torbar perquè ens quedava més de 30 km. per arribar a La Vola .Sempre pujant i baixant ,la ruta no dona descans ni un moment,i com deia el Presi. ` no es troba un puto planer ni per casualitat..!!!



El temps era fresquet ,però abans d'arribar a la Davesa (47km.) es va començar a posar un cel molt negre i amenaçador. Quan passavant per dins un bosc,vaig comença a sentir un soroll com si ens tiressin pedretes al voltant i li vaig preguntar al meu company que era aquell soroll.`

Es el vent que mou les fulles'',amb va dir.Peró no era el vent ... al cap de poca estona el soroll de las pedretes va comença a sentir-se amb molta més força i ens va caure una pedregada de gel i calamarsa amb tota regla.Varem decidir de posar-nos l'impermeable i no parar, perquè ens va agafa em vaixada i no teniam cap lloc per aixoplugar-nos .

Per sort no va dura gaire, i abans d'arribar a La Vola (80km.)ja va parar.Varem fer nit a La Pradella ,amb una cabana de fusta ,molt ben equipada ,em estufa de llenya i tot.A l'hora del sopar varem coincidir amb una parella molt maca d'Olot ,que també estaven fent la ruta, però ells la feien una mica més light, em 5 etapes.



Al matí varem sortir tots junts , però com que nosaltres teníem molta feina per davant ,ens varem despedir al cap d'una estona ,perquè no era cues.tio de torbar-se.Teníem quasi 80 km. de Diabluras per fer,amb Pujades de la Mort incloses...!!! I tal com ja esperàvem la ruta va ser dura de valent .......per no dir de collons..!!!Per sort el Sr. Presi. va dormir com un nen petit aquella nit ,i es va aixeca amb molt bon humor i molta trempera......a les cames.A les pujades fortes ja no el sentia renegar tant com l'etapa anterior , i fins i tot em va semblava que em volia donar canya amb algun moment. Peró el temps i els kilòmetres es van encarregar de posar a cadascun al seu lloc..I per si l'etapa no era prou dura , ens esperava una sorpresa els trams més alts de la ruta,...el fang.



La pista era com un camp de patates llaurat pels tot-terrenys ,i ple de roderes de fang adhesiu i enganxós ,que literalment et feia quedar clavat em la bici i també els peus.



Només teníem la opció de intentar passar per las basses menys fondes i esperar que l'aigua neteges una mica les rodes ,per anar tirant de la bici.Peró algunes de les basses eren trampes, que per sota tenien dos pams de fang i es menjàvem las nostres bicis a mida que passàvem per sobre. Va ser un calvari de de uns quants kilòmetres ,del que per sort ,varem sortir prou ben parats ,però que ens va fer perdre molt de temps.Amb tot varem passar per St.Quirze de Besora (120 km) a las 3 de la tarde, i ens parar a dinar al restaurant La Cugulera. Varem menjar molt bé ,però varem perdre també quasi 2 hores ,que al final de l'etapa las varem trobar a faltar.



Després de segue-llar el llibre de ruta a Alpens(137km.) ja eren més de las 7 de la tarde , i el tall fins el final de ruta a Sta.Eulalia de Puig-Oriol (154 km.)es va fer molt i molt llarg. Varem arribar ,quasi de fosc, a 2 quarts de 9 del vespre.
El presi.estava cansat i jo feia veure que no tant, però la veritat es que tenia moltes ganes de una bona dutxa, i un bon llit. Va ser una jornada dura , però al Mas Puig-Oriol ens varem tractar molt bé , i varem descansar com angelets.


L'ultima etapa ja no va ser ni de bon tros tant dura ,però tampoc et podies adormir ,i també va ser un continu puja i baixa ,per no perdre la tònica de las anteriors. Els paisatges i el bon temps varem fer que la ruta anés passant em més alegria ,i després de Perafita (162 km.) ens varem proposar d'arribar a Torello(210 km.) a l'hora de dinar. El presi. , tot i continuar renegat a les pujades ,ja s'en-flairava la meta, i només protestava perquè la gent dels Tracks li feien fer massa voltes per arribar al seu destí.



El Sr.Presi. va patir una empenta del Diable aquí,......i va sortir per las orelles de la bici.!!!



I per fi ,cap a las 2 del migdia ,ja ens varem presentar al lloc d'on aviam sortit. Feina feta...!!!
En Jordi ,a estat en tot moment molt pendent,de que tot anés perfecte i te molta cura de que la gent que s'apunta a fer la ruta o faci amb las millors garanties .
Ja n'hem fet un altre ..!!! No ha estat pas un passeig ,la ruta es exigent , i s'ha de estar una mica preparat si es vol fer sense patir massa.Peró realment si es fa amb els dies adequats al nivell de cadascun ,es divertida i molt maca.Si la feu ; a més dels mallots corresponents ; us endureu un molt bon record d'aquest paratges , i la satisfacció de entrar l'infern i vèncer al Diable.
Salut i fins la propera...!!!
Dades de la ruta:
Desnivell real acumulat 6.500 metres.
Distancia real feta .....220 km.
Hores pedalant..........masses.??


Totes les fotos aquí

9 comentaris:

Jordi Marina ha dit...

Quines besties!!!! 2 dies i mig!!! Segur que no heu fet un pacte amb el de les banyes!?!?!?

Txema ha dit...

Felicitats Paco! Una altre al sarró!! M'han comentat que aquesta es molt wapa, i aprop de casa! Vinga, ens veiem!

Noe SLopes ha dit...

Oleeeeeeeeeeeeeee, felicitats!!!
Otros mas que entran en el infierno...y logran salir!
Seguro que ya teneis el 666 tatutado en las piernas!
El "presi" habrá renegado mas de una vez del diablo por lo que pude leer, jajaja
Salutss

jORDi BAUTiSTA ha dit...

enhorabona!!! quins cracks...!!

Narcís Nogué ha dit...

Molt be noiets, felicitats, sembla una ruta molt maca i dura.
Ja m'explicaràs el dijous ...

Ada Xinxó ha dit...

Coi de Paco, sí sí tu, que no te'n perds ni una!! Quin crack! Com ho veus per fer-la non-stop?

Paco ha dit...

Realment no es una passejada,però tot depèn del nivell i dels dies.Amb més bon temps encara millor.100X100 recomanable..!!Per fer-la non stop o tens que esta molt bé,física i mentalment,o esta malalt de bici....!! O las dues coses....
!!.
Salut i força macus...i macas ..!!!

tati ha dit...

Sort demà i a veure si guanyes.

enric ha dit...

paco felicitats ets un dimoni petit , molt guapa la ruta