21 d’ag. 2013

CAMÍ DE SANT JAUME 2ª PART.


Ja ha passat un altre any, i la colla del Avis Biker's de Cadaqués prepara la sortida bici-gastronòmica anual, per el proper mes de Setembre. Encara que no soc avi, com que ja tinc l'edat, també mi deixant anar-hi, i més aquest any que quedarem, per fi santificats, completant el Camí de Sant Jaume que l'any passat varem començar.

Vist el panorama que tenim amb el personal, aquest any me entrenat a consciencia per no tenir problemes . 

AVIS BIKER’S – SETEMBRE-2013

Full de ruta: cami de Sant Jaume/2 (places esgotades)

Sortida: dimecres, dia 18 de setembre.
Tornada: divendres, 27 de setembre; 9 dies-8 nits


18/09 Sortida al mati 6h. Tenim 833 km i 9h. fins a Frómista, prop d’on vàrem acabar l’any passat. Sortirem de Cadaqués per enfilar l’autopista direcció Saragossa, Logroño, Burgos. Dinar en ruta i arribada al vespre a Frómista.


Les etapes: de 60/75 km, de entre 6 i 7 hores de bici, tenen dos parts diferenciades; la primera part “meseta” mes planera, rectes, camins pedregosos i carretera, paisatges monòtons, pobles distants i es possible trobar el vent en contra i cal portar reserva d’aigua; la segona part amb més dificultats, sobre tot pel fet d’un relleu mes variat, camins més trencacames, més poblat i paisatges més agraïts i clima mes fresc i humit, portar protector de pluja.


19/09-1era etapa Fromista – El Burgo Raneros; 80km. plana nivell mig- baix sense complicació: fins a Carrión de los Condes 20km., cal portar reserva aigua. Fins a Sahagún 39km., algun camí de pedregots, per continuar cap El Burgo Ranero, per el camí Real francès o el camí històric de pavès (adoquines) més durillo. 16/20 km. Total 80km.


20/09-2ª, El Burgo Raneros – Astorga; 86 km., Etapa planera i llarga, el vent com a dificultat, 36 km. de planassa, poca aigua, sense desnivells, camins pedregosos. Passem per Lleó, perillosa travessia mal senyalitzada; destaca la catedral, 50km. més de planasses, per arribar fins Astorga sense massa complicació. Plaça Major, Catedral i palau Gaudi.21/09-3ª Astorga – Villafranca del Bierzo; 75km., Aquesta etapa ja canvia, dificultat alta, paisatge, arbrat, comarca del Bierzo, un tast del que vindrà, Canviem el planer per un puja i baixa trencacames. De la cota 830 mtr., pugem a 1504 mtr., a La Creu de Ferro, després baixada per carretera, el camí te molta dificultat, fins per Ponferrada per acabar a Villafranca, on aquests dies son festa i els hotels estan plens, cal recular 6 km fins al poble de Villamartin.


22/09-4ª Villafraca – Sarria; 70 km. Etapa de dificultat alta, paisatge de muntanya, boscos i prats; surtin recomanat seguir carretera, el camí es molt dur. Desprès la “cumbre de O Cebreiro” 8km., per pujar 700 mt., de desnivell, aquí dos opcions camí o carretera, entrem a Galícia i els camins seran un puja–baixa constant amb mes bosc. A Triacastela agafar direcció Samos encara que posi que no, molts pobles i caserios .


23/09-5ª Sarria – Melide; 63 km., De dificultat mitja-alta, 6 hores de ruta ondulada tipus trencacames, amb rampes curtes però seguides, paisatges que alternen boscos, terres de cultiu, molts pobles i el pantà de Portomarin poble submergit i reconstruït (l’església, pedra a pedra).


24/09-6ª Melide – Santiago/ Negreira; 52km. Etapa més curta de unes 5 hores, per tal de tenir temps per visitar Santiago i segellar la cartilla. Dificultat mitja, però que continua amb pistes molt ondulades “ corredoiras” i trencacames.


25/09-7ª Negreira – Finisterre; 70km. 8/9hores, etapa dura, recorregut molt accidentat, similar a les últimes etapes, trencacames, camins amb algunes baixades trialeres i paisatges de boscos, últims kilòmetres bordejant el mar. Nit al Hotel , i sopar fi de festa amb bon peix i marisc.


26/09 Tornada, poseu paciència doncs la ruta serà llarga. 1238 km., unes 11/12h.

1 comentari:

sports fan ha dit...

Hi, nice post. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back and I would be happy to give you our link.

Thanks!

Frank
frank641w at gmail.com

sports news