30 de març 2012

LES RODES 650B (27,5") JA VENEN...!!!

El campió Suís Nino Schurter ,de l'equip Scott-SwissPower, ha guanyat la primera prova de la Copa del Món disputada a Sud-àfrica als comandaments d'una bicicleta prototip de Scott amb un quadre preparat per a rodes 650B o de 27,5 polzades. La seva victòria ha posat aquest nou estàndard de mesura de roda en el punt de mira, donant el tret oficial de sortida a les que probablement, siguin les rodes de moda de l'any que be.



La mesura de rodes 650B se situen a mig camí entre les convencionals 26 polzades i les, tan de moda, 29 polzades. Es podria dir que unes rodes 650B són l'equivalent a una mesura de 27,5 polzades, encara que en realitat la grandària és lleugerament inferior. Les 650B ja tenen molts anys d'existència i són unes rodes molt utilitzades en bicicletes de passeig als països del nord d'Europa, encara que el seu ús al Mountain Bike mai s'ha estès massa, fins aquest moment.




Les presumibles qualitats d'aquesta mesura de rodes són les d'aportar tots els avantatges que pugui oferir una roda de 26 o 29 polzades en una única mesura situada a mig camí entre aquestes dues anteriors. Les rodes 650B tenen major inèrcia que les rodes de 26 polzades, passen millor els obstacles del camí ,igual que les rodes de 29 polzades, tenen un pes més contingut que les 29er, i ofereixen un rendiment molt similar a les de 26 polzades en camins tècnics o revirats, a més de ser una mesura de roda apta per a tot tipus de ciclistes, sigui quina sigui la seva estatura.


font:  Todomountainbike.es

1 comentari:

Anònim ha dit...

Als USA ja fa temps que fan mtb amb aquestes rodes i ara sembla que els senyors de Scott ho han inventat ells.
http://650bpalace.blogspot.com.es/2008_02_01_archive.html