27 de nov. 2011

BICICLETA DE NIT I DE DIA

Segons explica el doctor Romualdo Belardinelli, director de l'Institut del Cor Lancisi:
"La nostra investigació prova que l'exercici físic constitueix una teràpia efectiva per millorar tant la funció sexual com l'estat de salut general dels pacients amb insuficiència cardíaca crònica". Gran part d'aquests malalts estan sota tractament amb nitrats, la ingesta de aquest fàrmac és incompatible amb el Sildenafilo, ja que la combinació d'ambdós medicaments pot provocar baixades en la tensió arterial i problemes cardíacs.

L'estudi realitzat pels investigadors italians és el primer que ha avaluat la relació entre disfunció sexual i insuficiència cardíaca i ha mostrat que un programa d'entrenament pot millorar de manera significativa la capacitat sexual d'aquests pacients. En el treball van participar 59 homes amb edats compreses entre els 50 i els 60 anys. Tots ells patien insuficiència cardíaca crònica com a conseqüència d'un infart de miocardi anterior.

Aquesta malaltia pot danyar els vasos sanguinis encarregats de conduir la sang al penis i dificulta per tant la consecució d'ereccions. Trenta dels participants van seguir un programa d'entrenament amb bicicleta estàtica, mentre que els 29 restants no van fer cap tipus d'exercici físic. Al llarg de vuit setmanes es va mesurar la capacitat de dilatació i contracció dels vasos sanguinis en els pacients que muntaven en bicicleta.

Després d'aquest període, els investigadors van observar que els malalts que havien seguit el programa d'entrenament no només havien millorat notablement la seva forma física, sinó que també havien aconseguit beneficis en la seva vida sexual, avaluada a través de qüestionaris que cobrien tres àrees: la relació amb la parella, la qualitat de les ereccions i el benestar personal. Per la seva banda, no es va observar cap canvi en els homes que van romandre inactius.

1 comentari:

Narcís Nogué ha dit...

La mare quel va ...