29 de jul. 2010

UN CADAQUESENC CORRE L'EUROPEU AMB SUÏSSA


Fill de pare suís i mare cadaquesenca, part de la seva família continua vivint a Cadaqués, on ell passa temporades.

El velocista suís, de procedència cadaquesenca, Marc Schneeberger Llorens, viurà avui una de les jornades més emotives de la seva trajectòria esportiva a l'Europeu d'Atletisme de Barcelona. Serà la primera vegada que Schneeberger participarà en una competició a Catalunya. Schneeberger és fill de mare cadaquesenca i pare suís i aprofita totes les ocasions per ser al poble empordanès, on viu gran part de la seva família. Avui, a partir de les onze del matí, Schneeberger debutarà en la primera ronda dels 200 metres.

Schneeberger ha estat el dominador de la prova dels 200 metres a Suïssa en els darrers deu anys, aconseguint un total de set títols nacionals en aquesta prova. El seu rendiment i les seves marques també el van portar a defensar els colors de Suïssa en els darrers Jocs Olímpics. A més, Schneeberger, de 29 anys, ha participat en els dos darrers Mundials d'Atletisme (Osaka 2007 i Berlin 2009) i en el campionat europeu de Göteborg de l'any 2006. Schneeberger acredita una millor marca personal de 20.46 segons en els 200, aconseguida el 2009, i aquest any ha marcat un millor registre, de 20.61, que el va portar a ser un dels primers atletes en aconseguir el temps per a classificar-se per l'Europeu de Barcelona, estant dins el top 10 de marques europees de la temporada. A més, el velocista suís forma part de l'equip que té en possessió el rècord de Suïssa en el relleu 4x100, prova en la qual té serioses possibilitats d'aconseguir medalla en aquests campionats, ja que a Suïssa, si bé no compta amb un velocista per sobre la resta, sí que té un equip molt compensat i compenetrat per aconseguir una molt bona marca.

Tot i viure de forma permanent a Suïssa, Schneeberger s'escapa, sovint, a Cadaqués per passar uns dies en companyia de la seva família. El velocista confessa que "Cadaqués és una part molt important de mi, i sempre que puc m'escapo a cercar energies per entrenar-me". La passió per l'esport li ve de petit, en part condicionat pel seu avi matern, Honorat Llorens, antic campió d'Espanya de rem. Des dels vuit anys es dedica a les proves d'atletisme, dins de les quals va optar per especialitzar-se en les de velocitat curta, 100 i 200 metres, essent aquesta última en la que més ha destacat a nivell individual.
CADAQUÉS | QUIM GRAU
(c)Diari de Girona